Vägledarbrevet – vad, varför och hur?

 

Undrar ni över vad Vägledarbrevet är och hur ni skapar en annons som är tilltalande för studie- och yrkesvägledare? Vi hjälper er med vad ni bör fokusera på så att ni är väl förberedda inför material-deadline!

Vad är Vägledarbrevet?

Genom att boka en annonsplats i Vägledarbrevet hamnar ni direkt i SYV:arnas inkorg! Vägledarbrevet är nämligen ett nyhetsbrev som riktar sig till studie- och yrkesvägledare som arbetar på alla sorters skolor i hela landet. I Vägledarbrevet lyfter vi aktuell information om utbildning, skolval och mässor samt annonsplatser för skolor som vill synas i detta nyhetsbrev. Vägledarbrevet skickas ut två gånger per termin, kontakta oss för information om datum!

Skapa er annons

Har ni bokat en annonsplats i Vägledarbrevet? Vad kul! Vi kommer att kontakta er med materialspecifikation en månad innan det skickas ut. Vi kommer be er att skicka in bild, rubrik, brödtext och länkar. Ni hittar materialspecifikationen här.

Bild – visa upp er skola

Välj en bild med hög kvalitet, bra ljus och klara färger. Använd gärna bilder som visar upp er skola och era elever, generellt funkar bilder på människor bäst! Försök hitta bilder som reflekterar er målgrupp och ger en trovärdig och dokumentär känsla.

Brödtext – viktigt att tänka på!

Eftersom Vägledarbrevet riktar sig till SYV:ar bör ni lyfta information som är intressant för den målgruppen. Tänk även lite extra på språket i annonsen då ni talar med professionella studie- och yrkesvägledare. Vad är intressant för en SYV att veta om er skola? Lyft det! Försök att vara kort och koncis. Fokusera på det som är intressant för SYV:arna men avslöja inte för mycket utan locka istället läsaren att klicka sig vidare.

 

Glöm inte att ni alltid kan höra av er till material@gymnasium.se om ni har några frågor!

 
Gabrielle Längbo

Digital Content Specialist