Ökat intresse för ekonomi och samhällsvetenskap

 

Stora program som samhällsvetenskaps- och ekonomiprogrammet lockar majoriteten av våra besökare till sajten, liksom inspiration inför kommande yrkesliv och förberedelser för gymnasievalet. I vår nya rapport hittar du en inblick i vad som lockar gymnasieväljarna mest. 

 

Två gånger om året ger vi ut en rapport med statistik över gymnasium.se och våra besökare. Höstterminen 2021 besöktes gymnasium.se över 2,6 miljoner gånger. Utslaget på landets aktiva gymnasieväljare innebär det att Stockholms läns niondeklassare besökte oss 27 gånger under terminen. I rapporten kan du se hur det ser ut i resten av landet.

Vi tillhandahåller gymnasieväljare den information de behöver för att ta ett så genomtänkt beslut som möjligt, men också den inspiration som krävs i processen. Under höstterminen 2021 fick vårt verktyg Räkna ut meritvärde över en miljon sidvisningar. Besökarna visade även stort intresse för vår sektion Yrkesguiden där vi med tydlig koppling till gymnasieprogram visar karriärvägar. 

 

Program på gymnasium.se som ökade mest i intresse under höstterminen 2021

1. Ekonomiprogrammet

2. Samhällsvetenskapsprogrammet 

3. Estetiska programmet 

4. Naturvetenskapsprogrammet 

5. Teknikprogrammet 

6. Bygg- och anläggningsprogrammet 

7. RIG / NIU 

8. Fordons- och transportprogrammet 

9. Industritekniska programmet

10. Introduktionsprogrammet

 

Är du intresserad av att läsa hela rapporten? Vad roligt! Hör av dig till din kontaktperson för att få en ordentlig genomgång, eller ladda kostnadsfritt ner den själv.

 

 Ladda ner hela rapporten

 

Beatrice Brettmar

Senior Website Manager