Checklista – det ska du tänka på under en digital mässa

 

Att ställa ut på en digital mässa ger dig andra möjligheter än när du ställer ut på en fysisk mässa! I checklistan nedan ger vi dig våra bästa tips för vad du som utställare ska tänka på under mässans gång!

Den digitala mässan där du ska medverka som utställare närmar sig med stormsteg. Förberedelse och planering är viktigt för att kunna få ut så mycket som möjligt av mässan. Därför har vi skapat en checklista som hjälper dig inför den digitala mässan!


1. Se till att montern alltid är bemannad

Det är viktigt att din monter är bemannad under hela mässan så att du inte missar att svara på intresserade elevers frågor. Gör upp ett schema om ni är flera som ska arbeta under mässdagen så att ni har koll på vem som gör vad!

2. Våga ta kontakt med besökaren

När du chattar med besökare under mässan är det bra att visa att du finns där om besökaren skulle ha några frågor. Ibland kan det som besökare kännas som ett stort steg att ta kontakt eller fråga något. Att du är den som tar kontakt brukar "bryta isen"!

3. Ändra din status till upptagen eller offline under pauser

Att jobba under en digital mässa kan vara intensivt. Det är därför bra att ta pauser, men kom ihåg att ändra din status till upptagen eller offline för att undvika att missa chattmeddelanden från besökare.

4. Ha kontakt med dina kollegor under mässdagen

Ha nära kontakt med dina kollegor under mässdagen så att ni kan hjälpa varandra att till exempel svara på frågor. Om du och dina kollegor jobbar hemma under den digitala mässan är det bra att hålla kontakten digitalt. Starta ett samtal i Zoom, Teams eller annat verktyg, det kan göra att det känns som att ni står i montern tillsammans och gör mässdagen lite roligare!

5. Skapa en bra arbetsmiljö när du jobbar hemma

Om du jobbar hemma under den digitala mässan är det bra att skapa en mysig och lugn miljö omkring dig och ladda upp med något gott. Med små medel kan man sätta guldkant på en annars intensiv mässdag!

Josephine Lindgren

Digital Content Specialist