För dig som jobbar med marknadsföring

Marknadsför din skola på Sveriges största söktjänst för gymnasievalet

Kom i kontakt med elever som letar gymnasieskola genom att annonsera  på gymnasium.se. Hos oss letar, under ett år, 2,4 miljoner elever och vårdnadshavare information inför gymnasievalet – här vill ni synas!

Vad vi gör

98 % av ungdomar som ska välja gymnasieskola letar information på nätet. Därför finns vi.

Vi är en söktjänst som hjälper skolor att nå ut till elever som letar information om gymnasievalet – för att vi vill hjälpa alla i hela Sverige att hitta sin gymnasieutbildning.

4 miljoner besök per år

gymnasium.se är Sveriges största söktjänst för gymnasieskolor. Under 2018 använde 2 miljoner personer gymnasium.se för att söka information inför gymnasievalet. 

Nöjda kunder

De flesta gymnasieskolor i Sverige, 520 stycken – har valt att marknadsföra sig på gymnasium.se. Vi har massor av nöjda kunder sedan starten 2006. Några av dem är de kommunala gymnasieskolorna i Göteborg och Västerås, Grillska Gymnasiet, Kunskapsgymnasiet, Thorén Business Schools och NTI Gymnasiet.

Mätbara resultat

Som kund hos gymnasium.se får du alltid uppföljning på dina kampanjer, rådgivning av våra erfarna kundrådgivare och tillgång till kundlogin där du kan se statistik över era intressenmälningar och sidvisningar.

Gymnasiebarometern 2019/2020
Statistikrapporten för alla gymnasieskolor

Gymnasiebarometern är fullspäckad med statistik, trender och tips för dig som arbetar med marknadsföring av en gymnasieskola eller med annan marknadsföring mot ungdomar. Här delar vi med oss av våra insikter och lärdomar för att hjälpa er skola att sticka ut ur mängden!

Ladda ner Gymnasiebarometern

gymnasiebarometern 2019/2020
Gymnasievalsrapporten 2020
Vill du veta vad eleverna tänker kring gymnasievalet?

Varje år genomför vi en omfattande undersökning där vi djupdyker i elevernas tankar kring gymnasievalet. Genom att ta del av vår rapport får du en inblick i vilka förväntningar och åsikter eleverna har kring gymnasievalet, framtida yrkesliv och andra gymnasierelaterade frågor.

Ladda ner Gymnasievalsrapporten
Gymnasievalsrapporten
Artiklar och tips
Kunskapsbank för marknadsförare
Vi har hjälpt gymnasieskolor att komma i kontakt med elever sedan 2006. Vi har lärt oss längs vägen vad som funkar för olika typer av skolor och utbildningsarrangörer och delar med oss av våra bästa tips, trender och målgruppsinsikter.

Artiklar och tips

justin-luebke-92162

hands-helping-1

+500

betalande kunder

organisk-trafik

89%

organisk trafik

users

4,4

miljoner besök/år

envelope

18K

elevmedlemmar

gymnasiesärskola.se

Sedan 2015 driver gymnasium.se systersajten gymnasiesärskola.se. Det är en anpassad hemsida med information om gymnasiesärskolan som skolform samt om alla gymnasiesärskolor i landet.

Gör era program sökbara på gymnasiesärskola.se! Öka kännedomen om er skola genom marknadsföring hos oss. Vi hjälper er att nå ut med information till elever och föräldrar. 

Kontakta oss
Vill du få hjälp med att marknadsföra din skola?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig och berättar mer om hur du kan marknadsföra dina gymnasieprogram och få fler elever.

REFERENSER

Vad några av våra kunder säger om oss

mikael-o-karlsson-1

"Det är viktigt för oss på Hvitfeldtska att synas där vår målgrupp finns. På gymnasium.se kan vi möta de elever som aktivt söker efter sin gymnasieutbildning och fånga upp deras informationsbehov genom de intresseanmälningar som skickas in till oss. Att lägga upp en video om skolan har hjälpt oss att sprida en känslomässig dimension om Hvitfeldtska gymnasiet som kompletterar faktabitarna. Genom kontinuerlig resultatuppföljning av kundansvarig vet vi att sidan har gett goda resultat.”

Mikael O Karlsson,
Verksamhetschef, Hvitfeldtska Gymnasiet

 

emg-logotype-1
 

gymnasium.se är en del av EMG - Educations Media Group. Vi är ett av de ledande företagen inom digital marknadsföring i utbildningsbranschen sedan 2001. EMG har sitt huvudkontor i Stockholm och sysselsätter över 200 medarbetare som tillsammans jobbar med visionen att hjälpa alla i hela världen att hitta sin utbildning.

Utöver gymnasium.se och våra andra svenska sajter utbildning.se, studentum.se, AllaStudier.se, kurser.se, gymnasiesärskola.se och aktivitet.se driver vi även den globala söktjänsten educations.com. Vi är också verksamma i Norge, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, USA och Storbritannien.