Förändringar i annonseringen riktad mot ungdomar på Facebook och Instagram – Hur du navigerar i det nya landskapet

 

Med förändringar i EU-regleringen som påverkar hur företag och skolor kan rikta annonser mot ungdomar under 18 år på Metas plattformar, står många marknadsförare inför nya utmaningar. Vi guidar dig genom dessa förändringar och delar våra bästa tips för framgångsrik annonsering. 

Det är inget nytt att den digitala marknadsföringsvärlden är i ständig förändring. Men en av de senaste förändringarna kommer med kort varsel och kanske som en överraskning för många. 
Meta kommer tillfälligt att upphöra med annonsering för alla under 18 år i EU, EES och Schweiz medan de utvärderar effekten av förändringar i EU-lagstiftningen.
 
Vi förstår att dessa förändringar kan vara förvirrande och kanske till och med överväldigande. Men med rätt strategi, rätt plattform och expertis kan ni navigera genom denna nya miljö och fortsätta nå era affärsmål. 
  
Detta gäller: 

 • När? 6 november 
 • Vad? Inte längre möjligt att rikta annonsering till ungdomar under 18 år i EU, EEA och Schweiz 
 • Var? Metas plattformar, d.v.s. Facebook och Instagram 
 • Varför? Förändringar i EU-regleringen 

Så, vad betyder detta för dig? Och viktigare, vad kan du göra åt det? 

Som experter inom digital marknadsföring vill vi erbjuda några rekommenderade steg för att säkerställa att din marknadsföringsstrategi fortsätter att leverera resultat: 

 1. Utforska TikTok: Om ni inte redan är aktiva på TikTok, är det dags att överväga detta steg. Vi är själva väldigt stolta över de resultat vi åstadkommit för våra kunder genom TikTok-annonsering. Dessutom är vi bland de första som erbjuder innovativ karusellannonsering på plattformen, vilket ger er en unik möjlighet att engagera er målgrupp på nya sätt.

Läs mer om TikTok Retargeting

 

 1. Vänd er till föräldrar: Även om tonåringar fortfarande är er primära målgrupp, så bör ni överväga att rikta in er lite extra på föräldrarna. Är de trots allt de verkliga influenserna när det kommer till valet av deras barns gymnasieskola?

 2. Annonsering på gymnasium.se: Med vår plattform, som är dedikerad till just gymnasievalet har vi ett direkt sätt att nå gymnasieelever och deras föräldrar, vilket ger er en ovärderlig möjlighet att rikta in er direkt mot er målgrupp.

Läs mer om våra tjänster

 

 1. Fokusera på organiskt innehåll: Med förändringar inom betald annonsering, blir det ännu viktigare att bygga en stark närvaro genom engagerande och autentiskt innehåll.

 1. Håll er informerade: Marknadsföringslandskapet förändras kontinuerligt. Genom att hålla er uppdaterade kan ni snabbt anpassa er strategi när nya förändringar inträffar. Vi kommer göra vårt bästa för att tillgodose er med den senaste inom ämnet.

  Om ni vill ha ytterligare vägledning eller utforska hur vi kan hjälpa er med er annonsering och strategi, tveka inte att kontakta oss! Vi är här för att stödja er genom dessa förändringar och hjälpa er att skapa en framgångsrik marknadsföringsstrategi. 
Denice Karlsson

Site Manager