Därför valde Region Gotland gymnasium.se som mässarrangör

 

Den 9 november arrangerade Region Gotland sin mässa Framtid Gotland Studie- och yrkesmässan i gymnasium.se:s digitala eventplattform. “Det har varit både smidigt och tryggt att arbeta tillsammans med gymnasium.se under hela projektet”, säger My Wentzel, projektledare på Region Gotland.

Framtid Gotland Studie- och yrkesmässan 2021 hade över 1200 studieintresserade besökare. Mässan riktade sig främst till elever i årskurs 8 och 9 som söker gymnasieutbildning på Gotland. 

Mässan hade totalt 40 montrar med utställare från både gymnasieskolor och näringslivet på Gotland. Utställande skolor var Wisbygymnasiet och Gutegymnasiet som delade upp sina montrar efter program. På mässan kunde eleverna besöka utställarnas digitala montrar och chatta med representanter, läsa mer om utställarnas utbud och ta del av broschyrer, videos, bilder och webbinarium. Det var även möjligt för eleverna att boka in individuella samtal med utställarna för röst- eller videosamtal. 

Arrangören Region Gotland hade en egen digital scen där de visade både live-sända och förinspelade webbinarium för besökarna. Ett proffsigt och informativt inslag på mässan.  

– Det bästa med plattformen var variationen av utbudet i montrarna samt möjligheten till att ha förinspelade webbinarier, livesändning och en av oss bemannad reception. Det vi som arrangörer och även våra besökare upplevde gav guldkant på vår mässa var just livesändningarna från en studio vi hade under den aktuella mässdagen. gymnasium.se guidade oss även där och det gick smidigt att sända live direkt i plattformen. Egna inspelade avatarfilmer på förstasidan och i receptionen var också trevliga inslag som förstärkte mässkänslan, säger My Wentzel, projektledare på Region Gotland. 

Vad sökte ni efter i en digital plattform och varför valde ni just gymnasium.se som samarbetspartner? 

– När vi beslutade att göra årets studie- och yrkesmässa digitalt tittade vi på olika aktörers digitala lösningar. Det viktiga för oss var att hitta en plattform där besökare och utställare på ett enkelt vis kunde chatta och ha videosamtal. Vi ville hitta en plattform som inte upplevdes platt och för likt en hemsida där man bara läser på om olika gymnasieprogram. För en sådan lösning stack gymnasium.se ut extra då de utöver 3D-miljö och möjlighet till chatt och andra bra funktioner, även hade erfarenhet av att arbeta med just gymnasiemässor specifikt och då med målgruppen högstadieelever. 

Kan ni rekommendera andra att arrangera en mässa i plattformen?

  gymnasium.se:s proffsiga bemötande och service, samt funktionerna i plattformen gör att vi rekommenderar andra att ta kontakt med gymnasium.se för ett samarbete om de går i tankarna att göra en digital mässa. Det har varit både smidigt och tryggt att arbeta tillsammans under hela projektet, säger My Wentzel. 

Är ni intresserade av att arrangera er mässa tillsammans med oss eller vill ni höra mer om hur ett samarbete skulle kunna se ut? Kontakta oss på info@gymnasium.se

Josephine Lindgren

Digital Project Manager