Årsresumé 2021

 

2021 har varit ett spännande och händelserikt år. Ett år som kantats av stora förändringar, kreativa lösningar och nya tillskott. Vi på Keystone Education Group är glada över att få presentera våra största bedrifter och tillskott under året som gått i en inspirerande årsresumé! 


Educations Media Group blev Keystone Education Group

En av årets största nyheter är att Educations Media Group och Keystone Academic Solutions tillsammans bildat bolaget Keystone Education Group, och blir tack vare sammanslagningen världens största marknadsföringskoncern för utbildningar. Vi är stolta och glada över att vi nu tillsammans jobbar med 85 av världens 100 topprankade universitet. Vi har ännu större möjligheter att utvecklas och hjälpa fler att hitta sin drömutbildning på en bredare skala! 

Läs mer om sammanslagningen här!

Mängder av content har skapats 

I år har skrivar- och skaparglöden varit stor hos vårt kommunikationsteam som producerat högaktuellt innehåll. Först ut är Statistikrapporten. Med hjälp av statistikrapporten kan du som utbildningsarrangör djupdyka i trender bland besökare och trafikmätningar på sajten.  

Ladda ner rapporten här →

I år har även vårt nya magasin fötts. Säg välkommen till Keystonemagasinet!  Keystonemagasinet är ett inspirationsmagasin där vi delar med oss av vår kunskap till dig. I magasinet får du bland annat lära dig om hur du bygger digital närvaro, hur du på bästa sätt hanterar leads, vad en digital konvertering är värd och hur du skriver riktigt bra copy. 

Allt detta och lite till i Keystonemagasinet som du hittar här →

Nya, inspirerande guider har skapats

Att vägleda våra besökare i rätt riktning är något vi brinner för. Vi har därför skapat en guide om gymnasiets 18 nationella program för att inspirera, informera och även stärka vår sajt med mer innehåll som genererar trafik.

Innehåll utifrån studierelaterade frågor

På vägen mot att hitta den rätta utbildningen är det naturligt att frågor uppstår. Därför har vi skapat innehåll som besvarar studierelaterade frågor. Målet har varit att förse våra användare med användbar information som behövs vid ett utbildningsval för att valet ska kännas mindre komplicerat. 

På gymnasium.se hittar ni sektionen Yrkesguiden där vi samlat nyttig information om mängder av yrken. Där har fokus lagts på att utöka sektionen med nya, intressanta yrken. 

Hyr våra filmstudios och producera digitalt innehåll 

Vi är glada att berätta att det numera är möjligt att hyra våra två filmstudios på kontoret i Stockholm. Utnyttja din tid i studion för att skapa och presentera digitala presentationer, webbinarium eller annat material som sedan förmedlas till din målgrupp. Du anpassar enkelt din produktion efter dina behov med hjälp av professionell utrustning och teknik. I båda studierna finns det tillgång till kamera, bildmixer, ljus och redigeringsmöjligheter. 

Vi har lagt upp över 3 000 nya program

Under året har vi jobbat med att utveckla informationen på gymnasium.se. Vi har gjort ett stort arbete med att lägga upp nya program för alla gymnasieskolor för att kunna hjälpa alla elever i Sverige att hitta rätt gymnasieutbildning. Samtidigt stärker vi upp sajten med mer innehåll som också leder till mer organisk trafik.

Gymnasievalsrapporten 2021

Hur går tankarna kring gymnasievalet? I Gymnasievalsrapporten 2021 samlar vi insikter och tankar från årets undersökning av gymnasieväljare där 1 940 respondenter deltog varav 89 procent är nuvarande högskoleelever. Ta chansen och djupdyk i tankarna hos en gymnasieväljare och få matnyttig kunskap om första steget på ungdomars utbildningsresa. 

gymnasievalsrapporten-2021-940

Ladda ner Gymnasievalsrapporten här → 

Virtuellt öppet hus 

Nya beteenden och omvärldens förutsättningar kräver kreativa lösningar. En lösning är virtuellt öppet hus! Ett virtuellt öppet hus skapas genom vår multifunktionella eventplattform som anpassas efter era behov. Plattformen är skapad för att upplevas som så verklighetsbaserad som möjligt för att ni ska kunna förmedla ert budskap lika träffsäkert som på ett fysiskt öppet hus.

Mässor för elever och skolor

På våra mässor sammanstrålar elever och skolor för att under en dag eller två fyllas av inspiration och kunskap. I år har alla våra mässor genomförts digitalt i våra 3D-mässhallar. Mässorna är skapade så att upplevelsen ska kännas så naturlig och verklig som möjligt. Precis som en fysisk mässa fast digital! Årets mässor som gått av stapeln är:

  • Digitala omvalsmässan 
  • Framtid Gotland Studie- och yrkesmässan 
  • Malmös digitala gymnasiemässa
  • Gymnasiemässan Digital
Totalt deltog 278 utställare med totalt 28 350 besökare, nyfikna efter inspiration och lärdomar inför sitt gymnasieval. 

 

Digitala Vägledarträffen

Den digitala Vägledarträffen är det digitala event som fokuserar på vägledning och utbildningsmöjligheter. Vägledarträffen är framtaget för studie- och yrkesvägledare där de, tillsammans med föreläsare från olika ämnesområden blir inspirerade med ny kunskap och verktyg som kan tillämpas i verksamheten. I år gick den digitala Vägledarträffen av stapeln vid två tillfällen, 4 och 6 april samt 5 och 7 oktober. Under träffen deltog  totalt 566 studie-och yrkesvägledare redo för ny, användbar kunskap! 

UniQuest det brittiska nyförvärvet

Keystone Education Groups första stora förvärv är brittiska UniQuest. UniQuest fungerar som en förlängning av universitetens rekryterings- och antagningsteam och förvärvet innebär att vi kan hjälpa fler utbildningsinstitutioner genom hela studentresan och mot rekryteringsmålen. UniQuest bidrar dessutom till utökad och förstärkt internationell närvaro. 

Picture of Amanda Rundqvist
Amanda Rundqvist

Communications Intern